tirsdag 26. august 2014

Første møte med fastlegen

Jeg har fått ny fastlege for ikke så lenge siden, og har kun vært der en gang tidligere. Dette ble på en måte et av mine første "ordentlige møter" med fastlegen.

Hun kikket på syklustabellen jeg har laget for det siste året, og ut fra den mener hun at jeg har eggløsning og stabile sykluser på 28-30 dager. Det var jeg jo ganske sikker på selv også da! Vi snakket ellers om kropp og syklus. Hun snakket også om røyk og alkoholbruk. Vi er begge måteholden med alkohol. Mannen min røyker, noe som sikkert ikke er bra for "spermisene" så håper han klarer å slutte i løpet av høsten.

Jeg har slitt med overvekt siden jeg var liten, og har nå en BMI på 34. Legen fortalte at man kan ha en sunn kropp om man er stor, og at det viktigste er at man spiser sunt og er i bevegelse. Jeg har kuttet all "lørdagsgodt" den siste måneden, og har vært skikkelig streng med meg selv for å komme ned i vekt. Ser at det går sakte men sikkert nedover. Ingen vet hvor dette ender og skulle det ende i prøverør, har jeg alt for høy BMI til å kunne få slik behandling.

Legen tok også en gynekologisk undersøkelse. Hun sa det ble sjekket for celleforandring, bakterielle sykdommer og kjønnssykdommer. Det er visst prosedyre når man skal henvises til utredning. Før jeg ble sammen med mannen min, tok jeg en slik test bare for å være helt sikker på at alt stod bra til i de organene, og da var alt fint så kan ikke tenke meg noe forandring nå!

Tilslutt tok jeg en blodprøve for å sjekke generelle verdier. Noen i familien min har ulike former for diabetes, og greit å være på den sikre siden jeg er overvektig. Det gikk veldig fint, selv om jeg er stresset over å ta blodprøver. Siden de ikke traff i den ene armen, er jeg nå blå på begge ;-)

Skal tilbake på syklusdag 3 (tredje mensdag) for å ta nye prøver der de skal sjekke hormonnivåene mine. Når disse er tatt vil legen henvise til spesialist, og det kan ta opp til 6 måneder før man får time der.

Godt at utredningen har startet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar