fredag 11. mars 2016

Første kontroll hos jordmor

I planen stod det egentlig ikke at jeg skulle til jordmor før uke 23, men pga usikkerhet rundt GBS med mer ringte jeg og fikk time torsdag denne uka (uke 16).

Jeg fikk mye informasjon om GBS, og føler meg litt tryggere. Det skal sendes en ny dyrkingsprøve av urinen kort tid før fødsel, og har jeg enda spor av GBS blir jeg behandlet med antibiotika under fødsel. Dersom det har forsvunnet til da, må det vurderes om jeg skal få antibiotika. Prosedyren er intravenøs behandling hver fjerde timer under aktiv fødsel. Det vil uansett tas mange prøver av barnet de første dagene. Jeg fikk også greie på at jeg kan føde ved den lokale fødeavdelingen som er 25 minutters kjøring unna, og det er betryggende å skulle slippe å kjøre ytterligere en time lenger.
Fikk også beskjed om at jeg hadde lettere forhøyet blodtrykk på 126/82, og at de skal følge opp dette videre på de neste kontrollene. Hun fant også babyens hjertelyd med en gang, og den lå på 147.


Vi ble invitert til fødselsforberedende kurs på fødeavdelingen på sykehuset i mai, og det gleder meg jeg til. Mannen min gruer seg... Han er redd for fødsel og sykehus. Jeg snakket med jordmor om dette, og hun ville gjerne at han ble med på neste jordmorkontroll i april slik at han kunne treffe henne og prate litt. Det har han lovet å bli med på!


Ellers anbefalte hun en bok som heter "En god fødsel" og den har jeg nå bestilt på nettet!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar