mandag 24. oktober 2016

Puppen løs i ammetåka

Så er vi godt inne i ammetåka og det meste av gjøremål utenom foring av lillegutt går litt på en snei. Jeg synes ammestarten var tøff, og nå har jeg lært hva økedøgn er, og har funnet ulike former for førstehjelp mot såre brystknopper. Produksjonen kom godt i gang, og han legger på seg og følger kurven sin perfekt. Jeg er stolt og glad for at jeg klarer å fullamme gutten vår. Denne uka blir han 2 måneder. Forrige uka ble han veid, og har gått fra fødselsvekt på 3190gram til vekt 7 uker senere på 4605gram.

De siste dagene har han også "spist seg opp" på kveldene og sovet over til neste dag. Det innebærer at han forventer pupp kl 17, 18, 19, 20 og 21, og deretter sovner han og våkner mellom kl 05-07 neste morgen. Det er et velkjent fenomen, og setter stor pris på ammehjelpsgruppen på Facebook og Ammehjelpen nettsider. Jeg skulle virkelig lest der før fødsel, for jeg har lært så mye den siste måneden. Anbefaler det til alle førstegangsfødende eller flergangsfødene som ikke fikk til ammingen første gang. Nå tar vi en dag om gangen, og ser hvor lenge vi klarer å holde på.

Etter tøffe barseluker, føler jeg endelig kroppen har hentet seg inn. Jeg tror fortsatt det sitter et sting igjen. Legen så på 6 ukers kontrollen for to uker siden at det var i ferd med å løsne, men det kjennes ut som det er litt igjen av det. Mensen har ikke kommet tilbake, men det er ganske normalt at den er borte så lenge man fullammer. Foreløpig har vi ikke kommet inn i noe normalt samliv. Jeg kjenner jeg gruer meg til å ha sex igjen. Det er trossalt bare 2 måneder siden jeg fødte, men kjenner at vi snart må komme igang igjen. Venter man for lenge, blir det bare enda skumlere. Redd det skal føles mye annerledes enn før og at både mannen og meg selv blir skuffet. Dagene er så travle at disse knipeøvelsene blir litt glemt. Prioriterer heller å øve med lillemann for at han skal følge sin motoriske kurve også ;-)

Skal ikke skrive så sjelden som jeg har gjort i det siste. 6.november skal vi ha barnedåp og da skal jeg komme med referat om bordpynt, kaker og dagen generelt. Når jeg ser på været ute, faller tankene tilbake på høsten i fjor. På denne tida var jeg i gang med Menopur-sprøytene og egguttak var om bare får uker til. Det er rart hvor mye som har skjedd på det året. Så ble det ikke noe prøverørsbarn på oss, og embryo forsvant, men vi fikk en helt unik hjemmelaget gutt som jeg elsker over alt på jord. Livet som mamma er fantastisk, selv om jeg er mye trøtt og ser mindre fjong ut enn jeg pleide ;-)

Fakta jeg gjerne skulle visst før jeg begynte med amming:4 kommentarer:

 1. Hvordan går det med dere? :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Livet er mer hektisk enn noen gang. Er i full gang med julegaver og lille koser seg fortsatt glugg i hel med pupp ;-) Vært på 3 mnd kontroll denne uka, så må skrive litt om det og dåpen. Han veier nå 5520g, hodeomkrets er 41,2cm og lengde 63,8cm.

   Slett
 2. Så kjekt å høre! :-) blir kjekt å høre hvordan dåpen gikk :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har vært en strevsom måned, men veldig koselig med selskap og sammenkomst. Og ikke minst har jeg fylt 30 år! Alt jeg ønsket meg har jeg fått på et år. Nå er jeg en småbarnsmor i "tredveførtiårene" :D

   Slett