onsdag 22. oktober 2014

"Bioteknologirådet vi kreve politiattest for å få assistert befruktning"

Jeg ble sjokkert da jeg leste overskriften i Aftenposten. Hvordan kan Bioteknologirådet, med Kristin Halvorsen i spissen, fronte noe slikt? Er det ikke nedverdigende nok i utgangspunktet, å henvende seg til fremmede personer i helsevesenet for å få hjelp til å bli foreldre?

Målsetningen sies å være for å forhindre voldelige og pedofile foreldre, men hvilke mennesker som går gjennom årelange utredninger og tøffe hormonbehandlinger er malplassert i denne gruppen av mennesker? Her står vi i startgropen av utredningsprosessen, og vet ikke hvor dette ender for oss og da blir man direkte sint av å lese noe sånt! Hva med alle de som får barn på egenhånd, skal ikke de settes i "gapestokken"? Er det slik å forstå at samfunnet tror at vi som er mindre fruktbare har en "skrue løs" også? Jeg vet at vi ville blitt verdens beste foreldre, og alle som tar et valg om å gå gjennom en slik prosess gjør ikke dette for moro skyld!

Assistert befruktning. Bilde er hentet fra Aftenposten.Renate Kurszus som er styreleder i Ønskebarn, har uttalt at infertilitet og barnløshet er en medisinsk diagnose, og at det ikke er andre medisinske diagnoser i landet der man må vise politiattest for å få behandling.
Det er sjokkerende at Norge skal bli et slikt trangsynt sted, der man leter etter pedofile voldsmenn (og "voldsdamer") blant ulykkelige prøvere gjennom mange år!

Artikkelen kan leses i sin helhet her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar